tirsdag 29. oktober 2013

TAJ MAHAL

Nå skal vi dra å se på et stort og fint palass, palasset heter Taj Mahal. vi gleder oss skikkelig og nå har vi ankommet, det vi så var en enorm hage med flotte høye busker, en lang fontene, og murstener som man kan gå på, og ikke minst det flotte palasset. Palasettet ble påbygget i 1632 og sto ferdig i 1648. Det ble bygget av mogulherskeren Shah Jahan, Dette var en utrolig opplevelse.
Taj Mahal

INDIA I NEW DELHI

Første dag i India, byen New delhi, her er det 28 varmegrader, det er veldig deilig. Vi skal spise lunsj på punjab, en resturant rett ved hotellet. Vi skal også gå og se på et palass, og spise middag på hottelet idag.

mandag 28. oktober 2013

LITT OM MADAGASKAR

Nasjonaldagen til Madagaskar er 26.juni, de snakker Fransk og Gassisk. De er 45% kristene 22% katolikker og 22% protestanter. her er flagget til Madagaskar.

DYPT INN I MADAGASKAR

I dag har vi vært i junglen og sett mange dyr, vi så afrotropis, elefefant, øgle, sebra, flodhest, lemur.


 









torsdag 24. oktober 2013

MADAGASKAR

Nå er vi på hotellet i Madagaskar og har kjørt 10 timer med fly. Nå er vi ganske slitene så i dag skal vi bare være på hotellet, vi skal bade litt før vi spiser. Her er et bilde av hotellet, det er veldig fint.

INFORMASJON OM RIO


Her er flagget til Brasil, valutaen til Brasil er Brasiliansk real. Nasjonal dagen er 7.september, de snakker postugisisk. Relgionen er 80% katolsk, her er et kart av Brasil. Vi har pakket for og reise til Madagaskar, vi gleder oss!!!!

Kart over República Federativa do Brasil

tirsdag 22. oktober 2013

KARNEVAL

Vi var i Rio på karneval alle gikk med kostymer og store vogner med folk og pynt og masse annet sprøtt.De danser og synger, det var det kuleste jeg har sett i hele mitt liv, det var helt sykt og vi råder alle til å være med på det. Det er en oplevelse du ikke vil glemme. Det var utrolig mange folk der og alle jublet,ropte og klappet, vi gjorde selvfølgelig det samme, for alle andre gjorde det jo også.

RIO DE JANEIRO

Vi pakker til å dra til Rio de janeiro. Vi tok en taxi til flyplassen, vi skjekket inn på flyplassen. Flyturen tok oss 11 timer og vi kom til flyplassen i Rio. Vi så på ett kart om hvor vi skulle være , det tok 1 time med buss tur til hotellet. Når vi kom, pakket vi ut av kofertene. Doffen og Netti var mest interissert i alle papegøyene som var der. Det var tusenvis av det der jippi.


 

mandag 21. oktober 2013

INFORMASJON OM NEW YORK



Vi gikk og spurte en dame om hun kunne fortelle litt om New york, hun svarte ja. Hun viste oss flagget til Usa og sa at Usa har president som heter Barack Obama. Nasjonaldagen til Usa er 4.juli,Washington er hovedstaden i Usa. Usa bruker dollar (usd). Her er kartet til Usa.













fredag 18. oktober 2013

EMPIRE STATE BUILDING

Nå har vi vært på Empire State Building det var veldig morsomt. Etter det gikk vi rund i byen og Doffen kjøpte masse rare ting.

FRIHETSGUDINNEN

Vi har snakket med en Amerikaner han fortalte oss at Frihetsgudinnen er et symbol på frihet og vennskap. Den store statuen vare en gave til Usa fra Frankrikes folk. Slik ville franskmennene minne om den hjelpen de ga til Usa under den Amrikanske uavhenighetskrigen. Statuen har hatt sin plass i New Yorks havn siden 1886. Nå har Hetti, Netti og Doffen vært på empire state building, det var veldig morsomt.

torsdag 17. oktober 2013

NEW YORK

Nå har vi kommet fram til New York med 6 timers flytur. Vi tok en limousin til hotellet, det var et veldig fint hotell. Vi har vært og spist middag,vi spiste på en 4 stjernes restaurant. Hetti og Netti vil gå og shoppe litt før vi skal gå til hotellet og legger oss.